Episode Transcript
Azhar Ali Iqbal (00:02)
Vi starter nu. 3, 2, 1 og vi kører. Hej alle sammen og velkommen til vores podcast, som hedder JobCast Mit navn er Azhar og jeg er fra selskabet JobzNow hvor vi har retake, retake, retake, retake. Gør jeg lige forfra igen. Vi holder os til det, er skriptet.
3, 2, Hej og velkommen til vores podcast episode fra Jobcast I dag har vi besøg af Shiraz Qasim som er varerhuschef i Power og et af de skarpeste hjerner der har sådan set er bag hele Power teamet og Velkommen til Shiraz Hvordan har du det her i dag? Selv tak, hvordan har du det i dag?
Shiraz Qasim (00:50)
Tusind tak og tak for en fed intro. Jeg har det
fantastisk. Vi er jo i midt i meget travl periode. Black Week. Og så strømmer det ind med kunder. Det er jo det vi elsker, når det vi arbejder i detail Så det er skønt.
Azhar Ali Iqbal (01:08)
Det lyder dejligt, og så er det så også her, hvor der er alle de forskellige tilbud egentlig, og det der, man egentlig skal ud og sprøjte penge ud, kan man sige.
Shiraz Qasim (01:14)
Ja, lige præcis. Det her vi får lukket vores årsbudget her til sidst så det er jo bare at lave så meget salg vi nu kan.
Azhar Ali Iqbal (01:20)
Absolut, det forstår jeg godt. forstår jeg godt. Nå Shiraz, tusind tak fordi du vil medvirke, selvom du har så travlt, at du vil medvirke til vores podcast her i dag. Og som sagt, hele formålet er i dag at skulle tale om ungarbejder. Og lige for at skulle have alle sammen med ombord, så er ungarbejder i en terminologi, der hedder fra 13 til 21 års alderen, hvor vi har de her unge, som kan arbejde indenfor hos detail hos Power osv. Og så før vi egentlig kommer videre, Shiraz.
Du har jo været inde i detailbranchen i lang tid, kan jeg forstå. Alt fra Føtex med, hvordan du har arbejdet fra frugt & grønt Grøn til Power her i dag, hvor du har været sælger, nu er du så varehuschef hos chef Kan du fortælle lidt om dig selv? Hvor startede du fra? Hvor gammel var du da du fik de første arbejde? Og hvad fik du egentlig til at skulle gå hen og søge dit første arbejde? Og et eller sted hvordan?
Bordet er dit, lad os endelig høre fra varehuschefen for Power hvad din historie er.
Shiraz Qasim (02:20)
Ja, altså man kan sige, jeg startede jo helt tilbage, da jeg gik i 9. klasse. Der startede med at være cykelbud i et apotek, og der handlede det så simpelt om at køre med medicin til ældre eller borgere, der havde faktisk svært været kommet ned i apoteket selv. Så det var sådan min første job. Der var jo ikke så meget relation med kunder som sådan, men det var borgere, havde relation med, hvor man lige skulle sige hej og sige, værsgo' og have en god dag osv.
Derefter startede jeg på gymnasiet og skiftede også jobs. Der kom jeg over i Føtex og var i Frugt & Grøn afdelingen Her kunne jeg mærke, at der var lidt mere kundekontakt, men stadig hvor ligger denne vare. Det var primært det. Mens jeg gik på gymnasiet, havde jeg faktisk to rigtig gode venner, som fik jobs som telefonsælgere.
Jeg var jo ikke typen, var særlig god til at snakke, og var heller ikke typen, var sælger-profilen, som man søger, når det er telefonsalg Men jeg ville jo så gerne arbejde med mine to gode venner, så jeg spurgte dem, ikke kan få mig ind til en jobsamtale Men de var lidt bleg for det, fordi de tænkte, at giver dem et godt ry fordi jeg er jo ikke typen, som er sælger. Men jeg fik presset mig på, fordi jeg giver aldrig op. Så jeg fik en jobsamtale og den jobsamtale nailede jeg fuldstændig, og fik jobbet.
og startede min karriere som sælger på telefonen først. Og det gik jo helt vildt fantastisk. Jeg blev faktisk en af de bedste sælgere derinde. Og det fortsatte jeg med et års tid, hvor jeg arbejdede som telefon sælger i forskellige virksomheder. Så blev jeg færdig med gymnasiet og tænkte, hvad så nu? Jeg var ikke typen, der kunne lide at studere, så jeg søgte mere erhvervsvejen med at finde nogle jobs. Så jeg fik job i YouSee butikken inde i Lyngby
som elev, hvor jeg tog en toårig elevuddannelse og var både i butikken og nogle gange også kørende sælgere, hvor jeg kørte hjem til kunder og faktisk præsenterede vores løsninger. Og her, det var jo lige noget for mig at kunne mærke. Butikslivet, drive en forretning og alle de her ting. Så jeg gik den vej. Efter jeg blev færdig med min elev efter de to år, så blev jeg YouSee-konsulent, hvor mit job gik ud på at køre rundt til forskellige Power butikker. Power var nye på det tidspunkt.
Så jeg har faktisk været med til at åbne, det er ikke meget der står for åbninger, men har været med til samtlige åbninger Power har haft. Og der var gang i den. Men mit job var at køre rundt til de her Power butikker og træne medarbejdere i YouSee produkter. Træne dem i hvordan man sælger osv. Så allerede det jeg fik rigtig meget kendskab til, hvordan man dygtiggør medarbejder. Og så kunne jeg jo rigtig godt lide Power ånden. Så jeg valgte faktisk at tage et step ned og blive sælger i Power for at bygge en karriere i Power. Jeg var sælger i to måneder.
Jeg blev salgsleder i Lyngby, hvor vi åbnede den butik. Jeg var med til at bygge hele butikken op fra bunden af. Og var salgsleder i cirka 3 år. Efter jeg var salgsleder, så røg jeg en tur op på hovedkontoret og var produktchef på datakategorien. Det var lidt mere at lave kampagne og sikre avisen er korrekt. Og så blev jeg varehuschef herude på Vesterport, som jeg har været i 4 år nu. Så det har været en vild rejse, men jeg har udviklet mig på hver stilling jeg har haft.
Så nu er her. Varehuschef i Power.
Azhar Ali Iqbal (05:47)
Det er sejt. Det er virkelig en rejse, ville noget. Du har startet som bybud, og så har sådan set kørt op. Kan du huske din første par interaktioner, som du sådan set havde med de første par arbejdsgiver, hvor du egentlig var derude? Og hvilken alder du egentlig havde? Hvad gik der i hovedet på dig, du skulle for eksempel ud og have dig dit første job?
Shiraz Qasim (06:07)
Mit første job er at vi kan tage cykelbud. Jeg kan huske det meget klart og tydeligt Jeg var jo en lille dreng. Jeg mener jeg var 14, skulle til at blive 15. Og jeg var heldig at få jobbet så tidligt Nu gik lyset lige. Jeg var heldig at få jobbet så tidligt. Og jeg kan huske jeg var rigtig rigtig nervøs fordi et job det lyder ret stort når det er man er 14-15 år. Hvad for noget ansvar får jeg? Hvad for nogle arbejdsopgaver får jeg? Hvad skal der ske? Og så kan man sige som cykelbud, så er du faktisk selvstændig.
Så du får lige en liste med nogle pakker og adresser, og så skal du bare på egen hånd og køre ud. Så man har et ret stort ansvar. Og jeg er ret glad for, at det var der, jeg startede, fordi det gjorde mig selvstændig allerede der. Og så kan jeg huske de første par samtaler med leder, turde ikke rigtig sige noget, og man var lidt nervøs. Og alle de ordre, man fik, var ja, det skal jeg nok gøre. Selv de kedelige opgaver med makulære papirer eller gå ud med skrald det gjorde man bare for...
Det var det, men man stillede ikke rigtig spørgsmåls tegn vil sige, det var først efter da jeg kom i Føtex da jeg mener, var 16 år, det var først der jeg begyndte at mande mig lidt mere op og blive lidt mere moden og kunne spørge ind til, om jeg kunne gøre det her og det her osv. Så man skulle lige i gang og lige forstå, hvad er arbejdslivet
Azhar Ali Iqbal (07:32)
Det er nogle spændende tankesæt som du egentlig har haft det der. Har disse tankesæt ligget dig hen til der hvor du egentlig er i dag? De erfaringer du egentlig havde gjort der allerede fra starten af, fra den her unge alder, 14 år, det er jo nærmest en alder, og man ser jo også i dag, at der er rigtig mange 13-14 årige 15 årige der gerne vil arbejde, men egentlig måske ikke lige tør...
som du siger måske er lidt tilbageholdende til at skulle komme ud. Så de erfaringer har du jo gjort dig til der, du er i dag. Men hvis du fx skulle tage fat på en 13- til en 15-årig her i dag, hvad vil du fx sige til vedkommende, gør det her? Det vil være rigtig godt for dig at komme ud på arbejdsmarkedet. Hvad vil din råd være?
Shiraz Qasim (08:14)
Mit første råd vil nok være, at man skal have en vilje. Man skal have lyst til at lære og lyst til at blive bedre. så vil jeg også sige, at det handler ikke om at bygge en perfektion i den rolle, du får. Det handler mere om at bygge erfaringer og lære med dig. Og så vil jeg altid sige til min ungarbejder, at du skal fejle. Det fordi, det er igennem fejl, du lærer. For det gjorde jeg selv.
I alle er der også en del fejl. Jeg har også vælte til palle i Føtex hvor der er masse frugter, ligger ud af det hele. Men det lærer man af. Og er jo sådan noget, skal huske de unge, fordi de unge er jo bange for at blive dømt. er jo ikke en hemmelighed. Unge mennesker i dag de er jo meget på sociale medier. Det hele kører på telefonen osv. Og det handler om likes, og om et mit billede er det perfekt nok osv. Og så er man bange for, hvad siger omverden om dem, og hvad siger dem omkring dem?
De skal lære, at det er okay at fejle, og at er okay, at der nogen, siger, at var ikke godt nok, men det skulle gøre sådan og sådan. Mit råd til unge er at huske at lytte, og have en vilje til at lære.
Azhar Ali Iqbal (09:23)
Spændende og mange, mange gode pointer der, som du egentlig har. her med vilje og ville noget, jo også rigtig vigtigt. Hvor meget i forhold til hvis du nu er du varehuschef herinde hos Power her i dag. Ungarbejder. Hvor meget gør I af ungarbejder her i dag? Og hvis nu der skulle sidde en eller anden ung derude i dag og tænke, det lyder sgu meget spændende det her med Power. Men hvad gør I i Power i dag? Hvad sælger I i Power i dag? Og hvordan borer I ungarbejder her i dag? Hvad er det ungarbejder kan inde hos jer?
Shiraz Qasim (09:52)
Vi går faktisk rigtig meget i at ansætte unge mennesker, fordi vi ser unge mennesker være fremtiden. Power sælger jo rigtig meget elektronik, og det er jo meget i den moderne verden allerede nu. kan se streaming, bare alene podcast, hvor populært det blevet. Og det er jo de unge, går hen og rammer. Og man kan sige, Power går meget op i talentudvikling. Stort set alle dem, vi har på vores hovedkontor, der har høje stillinger.
De kommer jo fra butikken af, hvor det har været unge medarbejdere eller almindelige sælgere. De starter i en ung alder og bare bygger sig op. Så man vil sige, Power er et rigtig godt sted, hvis man gerne vil gøre karriere. Rigtig godt sted, hvis man har et talent og vil gerne være endnu dygtigere. Og vi er gode til at finde talenterne. Og vi er også gode til at arbejde med dem. Vi har jo onboarding-systemer, er specifikt til unge. Hvordan vi lærer dem og alle de her ting. Elev er vi også startet på, der vi kørte i...
Vi er i med 3. år nu. er helt vildt, hvor meget omtale vi har. Jeg vil ikke sige, det er Danmarks, men vi har i hvert fald Power's største eleverhold kørende nu på 41 elever. Og vi har ikke 41 butikker. Så er også ungdom. Så Power satser rigtig meget på ungdom, for det er fremtiden.
Azhar Ali Iqbal (11:07)
Absolut fremtiden, når man kan sige, at den unge arbejdskraften, hvis det er, de ikke er her, hvem skal betale vores pension, når vi når dertil til altid Spøj til side. Men det jo fedt, at I egentlig har 41 elever. Hvor mange butikker er det, har her i dag? Hvor mange opererer I på i landet? Wow. På tværs i hele landet?
Shiraz Qasim (11:12)
Ja præcis
Vi er i 27 butikker. Jeg har
selv to elever i min butik, og jeg har cirka 30 ansatte i alt. Men det fordi, vi satter så meget på elever. Vi giver dem en fuld uddannelse på to år, hvor de lærer omkring detail, salg og Power i det hele taget. Og vi ser også rigtig mange af dem, bliver. Jeg mener faktisk, er over 85 % af vores elever, bliver fastansat efterfølgende.
Så sent som i sommer, der blev min elev færdig. Han er blevet leder. Så det går også stærkt.
Azhar Ali Iqbal (11:57)
Det må man sige. Og hvad er alersgrænsen for jeres eleverprogram? Hvornår er man den rette til at søge ind som elev?
er krav for det, hvis du fx kan italesætte det? det.
Shiraz Qasim (12:10)
Der
er ikke specifikke krav. Der er selvfølgelig uddannelsesmæssige krav med, at du skal have gennemført en GF2 og nogle ting, eller en gymnasiel uddannelse. Du kan sagtens være elev som 17 eller 18 år. Jeg tror, fleste vi ansætter er minimum 18 år. Det har vi bare kørt med. Men vi har også nogle elever, der er 17 år. Men vi er gået under det endnu. Men det jo igen, fordi de skal lige have gymnasiet eller GF2 overstået som et krav for at elev.
Azhar Ali Iqbal (12:38)
Så aldersgrænse er der ikke noget af. Men hvad ligger aldersgrænsen på de elever du fx har i dag, inde hos dig, inde på Vesterbo?
Shiraz Qasim (12:44)
Jeg har en på 19 år, og så har en på 20 år. Så de er jo også forholdsvis unge. En af dem, han har taget et sabbatår, og vidste ikke rigtigt, han ville. Og så søgte han ind vores elevudstilling, og faktisk havde et rigtig fedt drive og lyst til at lære. Og det var faktisk på baggrunden det, jeg valgte ham. Jeg går ikke så meget op i erfaringer og kompetencer. Jeg går mere op i vilje. Har du vilje, vil du lære, så værsgo. Så klarer vi resten.
Azhar Ali Iqbal (13:13)
En sjov pointe, du kommer med, det her med erfaringer kontra vilje. Vil du mene, at indenfor den erfaring, du har gjort at selve viljen vægter mere end den erfaring, vil være, og at man måske som ung i dag skal tænke, at man har af viljen, så skal jeg nok få det et arbejde. Min erfaring tæller ikke særlig meget og jeg skal måske være særlig bange for, at jeg ikke har en erfaring?
Shiraz Qasim (13:39)
Helt bestemt. Viljen er første prioritet for mig. Jeg er lidt ligeglad med erfaring. Jeg kan tage mig selv som eksempel. Jeg har haft viljen hele vejen. Og det er jo gået ret stærkt i min karriere. Jeg var leder som 21-årig. Og nu er jeg varehuschef Og blev varehuschef som 25-årig. Så det går jo ekstremt stærkt. Og det handler jo bare om at have viljen. Og det har haft hele vejen. Viljen til at lære. Og viljen til at det er okay at fejle, men jeg lærer af det.
og ikke være bange for nogle ting. Og faktisk også viljen til at vise sig selvfra og ikke holde sig let igen. Mange unge i dag, de skal nogle gange bæres hen over det, men søg nu det selv, søg det aktivt. Så kommer de rigtig langt.
Azhar Ali Iqbal (14:25)
når de så søger det, lad os antage de kommer ind i jeres elevprogram. Lad os nu antage at vi har en masse unge derude i dag efter den her podcast. tænker, det der Power det helt sikkert noget, vi vil. Og I har jo i en landsdækkende kæde hvor I er i flere byer. Det er jo også en fordel. Men hvilke fordele, hvad får de her unge arbejdere, de her unge mennesker her. Hvad får de her fordele ved at skulle arbejde inde hos jer. Her er ting, mærker, i færdigheder. Det vil sige ikke særlig meget, det er frønsegoder af rabatter og kr øre.
Men hvad får du ud af det? Hvordan bygges deres karakter derfra?
Shiraz Qasim (14:56)
Vi er rigtig gode til at forme vores medarbejdere. Vi giver dem det, hedder 100 % mandat. Så den dag, starter, får de at vide, de har 100 % mandat til tage hvilken som helst beslutning. Jeg vil aldrig blive sur på en medarbejder, hvis de tager en beslutning. Tværtimod, jeg vil rose dem. Om det er en god eller dårlig beslutning, de får ros. Vi bygger op til at starte med at gøre dem meget selvstændige.
Og så giver de faktisk rigtig meget ansvar også. Det vil sige, at selvfølgelig med tiden, skal lige have de almindelige basale kompetencer. Men de får ret meget ansvar. Og jeg går rigtig meget ved fx alle mine medarbejdere, skal kunne klare alle de opgaver, som en leder også klarer. Så vi holder også ikke igen, hvor mange organisationer, de er meget sådan, det er en lederopgave, det er kun lederen, klarer det. Sådan er ikke her. Her er vi en fælles front. Altså ligesom jeg kan også skulle ud og betjene en kunde.
Det kan en almindelig medarbejder også, det kan en ungarbejder også. Så der ikke nogen sådan hieraki selvom der er normalt hieraki for der skal jo være kontrol på tingene. Men vi har ikke sådan sådan, vi har jo flade linjer, så alle kan alt. Så det kan vi altså give mange medarbejdere, altså det er en kæmpe fordel i Power
Azhar Ali Iqbal (16:03)
Det lyder rigtig spændende. Og så har I selvfølgelig elev. Men jeg mener også at have hørt, I har trainee. Er det det samme, at elever trainee, bare for at have clear cut med der termologi, på plads ud for de unge, lytter med? Nej? Okay.
Shiraz Qasim (16:15)
Vi kalder det slet trainee. Vi har kun elev. Og det elev,
vi fokuserer på. Altså i bundruen af det samme. Men vi kører kun elev.
Azhar Ali Iqbal (16:24)
Alright. 10-4. Og hvad med i forhold til dem som der er, nu har vi jo talt om meget ungearbejdere, og det er bare ikke for at skabe en forvirring om at det måske kun er under 18 eller lignende, men I har så også fra almindelige delelsesmedarbejdere, er det korrekt? Dem der er sorterende og så videre der kommer ind og har et arbejde inden hos jer?
Shiraz Qasim (16:39)
Helt korrekt. har faktisk 60 % af min bemanding er deltidsmedarbejdere, som studerer på universitetet eller gymnasiet ved siden af, og har det her som et almindeligt deltidsjob.
Azhar Ali Iqbal (16:53)
Spændende. Og hvilken fleksibilitet har de her? Der er mange af de her studerende derude, der måske tænker, at hvis er studerende, og jeg skal også sidde og arbejde, det en af de andre tredje. Hvilken fleksibilitet tilbyder Power, for eller du, for den sags skyld?
Shiraz Qasim (17:05)
Jeg tilpasser altid vagtplanerne ud for hvad de kan. Jeg siger altid, at I har taget en uddannelse, så er det selvfølgelig det der er først prioritet. Og så igen, så ved jeg også at de har viljen til at være i Power og prioritere også Power rigtig højt. de har lidt fri leg. Selvfølgelig har vi en fast vagtplan for jeg skal have bemanding til at gå op osv. Men jeg kører også ofte en regel om at
hvis de har tidligt fri fra skole, så vil de ofte også rigtig gerne ind og arbejde. Og så skriver de til mig hej, jeg har fri kl. 12 må jeg komme ind. Jamen alle er velkomne. Fordi i Power har vi også den her kultur. Vi er jo mange unge. Og kulturen er jo så fed, at det er også en slags... De er jo venner alle sammen og hygger sig både på arbejde, men også udenfor arbejde. Så hvis de kommer på arbejde, så føler de, at jeg lader mit hold være i stikken. De vil jo gerne være med, gerne vil hjælpe til. Nå vores resultater, nå vores ting.
Så kulturen er også ret fed. Så der er meget fleksibilitet i Power her.
Azhar Ali Iqbal (18:09)
Det vil sige, det folk fortæller mig, det er en ny trend, det er blevet skabt på en arbejdsplads, at man ikke kun er kollegaer, men måske også danner venskaber på tværs.
Shiraz Qasim (18:19)
Det er også noget, har brugt meget tid på. Jeg har tænkt mig, at jeg får mange ansøgninger af unge. Det dem, vi satser på i Power fordi de er fremtiden. Så jeg vil få skabt en kultur, hvor vi både arbejder og er professionelle. Samtidig har vi det også sjovt ved siden af. Jeg planlægger også en del arrangementer. Det kan være alt for, at vi bare spiller noget fodbold. Vi tager ud og fester og giver den gas. Der er mange sjov ting, der også sker. Jeg har også flere, som har mødt hinanden.
på arbejdet her og er blevet venner og faktisk har flyttet sammen, fordi de har det så godt med hinanden.
Ja, så er roomies. Nej, roomies ja. Jeg ikke parforhold forhold, det har jeg ikke fået endnu. Ja, det kommer nok.
Azhar Ali Iqbal (18:56)
Det også til forhold til. Det kommer måske.
Så det vil sige, I har også nogle kæmpe store julefrokoster, kan jeg næsten forestille mig.
Shiraz Qasim (19:09)
Ja, både store julefrokost, men også bare hver kvartal et par arrangementer, som gør, at vi har sammenholdet med os. Det kan være bowling, fodbold, som jeg nævnte før. Der er mange ting. Og vi kører også hele tiden konkurrencer i form af et fælles mål. Når vi det, jamen så tager vi ud og hygger og har det sjovt.
Azhar Ali Iqbal (19:28)
Det her fælles mål, du taler om her? Jeg kan forestille mig, der måske er nogle yngre mennesker derude, tænker, vi så kommer ind og bliver sælge, og så bliver målt meget personligt, og det er måske ikke så meget mig. Hvordan håndterer I det her med personlige målinger, og teammålinger, teammål osv.?
Shiraz Qasim (19:47)
Det ikke nogen hemmelighed. Vi måler faktisk på alt. Både personlig salg, afdelings salg. Rigtig mange ting måler vi på. Men det press sætter vi ikke på nye medarbejdere med det samme. Vi har et onboardingssystem, som gør faktisk, at de første 14 dage, der får de faktisk ikke lov til at få en skjorte på at betjene kunderne. For de skal jo lige lære det og forstå konceptet. Og hele den her onboardingsplan siger også, at der faktisk først går 6 måneder før en medarbejder begynder at blive dygtig.
Nogen kan det godt tage en måned eller to, men i ca. seks måneder før kan en sælger være 100 % på egen hånd og begynde at sælge. Og så er det også derfra, vi begynder at måle mere personligt i forhold til salgsreussatter. Det også ofte, ser, at salgsresultaterne laver en rigtig flot stigning. Så det ikke fordi, vi presser fra start af. Nu kender jeg også en del af andre virksomheder ikke for at hænge nogen ud, men jeg har selv været i telefon-sælgerbranchen. Og der bliver du målt til at starte med.
Hvis man ikke leverer de første to tre uger, så skal man nok videre, hvor her der er det helt anderledes. Vi giver jo plads, fordi vi ved også, en investering på sigt, at dygtiggøre de her medarbejdere, for det kommer til at gavne os i sidste ende.
Azhar Ali Iqbal (20:59)
Det her med at dygtiggøre medarbejdere, kan du italesætte sætte lidt af det træningsforløb, for eksempel har, et onboarding og træningsforløb, har for de her medarbejdere her, selvom de ikke elever. Elever er en ting, men almindelige medarbejdere, der kommer ind. Hvilket træningsforløb kan en ung medarbejder forvente fra Power?
Shiraz Qasim (21:15)
Først og fremmest ved jeg også, hos store varehuse, er varehuschefen ikke så involveret i onboarding. Det er primært uddeligeret til de forskellige ledere. Men vi gør det anderledes. Jeg er rigtig stor del af oplæringen og dygtiggøre medarbejdere. Vi starter allerede på dag 1, hvor jeg bruger en hel dag ud af min kalender og fokuserer på den nye medarbejdere, giver dem en intro og laver en klar plan for, hvad der de skal igennem.
Og så går vi sådan set bare i dybden med hver en eneste ting, så de lære det, de kommer på runde i varehuset hos forskellige medarbejdere, så de også får et indblik i, hvad de gør. Og når de så har været ansatte i en måned og vi har været stille og roligt igennem det hele, så kommer de faktisk på nogle oplæringer, altså uddannelser. Og vi har alt fra uddannelser til deltidsmedarbejdere, til supporter, til lager, uddannelser til dem, gerne vil være mere end sælgere og måske være første person, altså salgstedens højre hånd eller salgsted. Så der er faktisk step by step en masse uddannelser.
Det noget vi har kørt internt i hele Power, hvor vi har lavet vores helt eget uddannelsesystem, som faktisk arbejder med det her.
Azhar Ali Iqbal (22:23)
Det er en myte, at når man bliver ansat i butikslivet, detail eller hvor det nu end er at man har en funktion, man skal bare runde rundt og lave vareopfyldning. Men trenden giver mulighed for feksibilitet, udvikling osv.
Shiraz Qasim (22:48)
Det er bare en myte. Vi går rigtig meget op i vores medarbejdere skal jo gøre alt. I Power har vi sindssygt mange forskellige varegrupper At forvente en medarbejder skal både kunne sælge telefoner, computer, hvidvare, vaskemaskiner og de her ting. Det kræver tid og dygtiggørelse af medarbejdere. Vi har en drøm om på sigt, at medarbejder skal kunne sælge alle varer. Og ikke kun kunne sælge telefoner og computer.
Så det er jo sådan noget, sender dem på forskellige kurser, produktoplæring osv. Så de lærer de forskellige ting. Så det er ikke bare at sætte varer på plads eller kun at tage imod penge op ved kassen og afslutte handel. Altså det hele vejen rundt vi kommer med vores medarbejdere.
Azhar Ali Iqbal (23:33)
Og hvad vil du så mene er den største myte inden for Power? Eller generelt detail som du sådan selv har oplevet i dag. Hvad den største myte som du egentlig tænker, det der det er altså bare en myte kom nu videre i de teksten.
Shiraz Qasim (23:44)
Mange ser lidt ned på detail Jeg tror mere, at du arbejder bare i butik. Så statusen måske er ikke så fedt. Det vil jeg sige er bare en myte, fordi at drive en forretning, som vi omsætter fra flere millioner om måneden, det er jo kæmpestort. Den skal man se lidt bort fra. Jeg har selv hørt den, selvom jeg er varehuschef og du arbejder bare i Power. Men jeg omsætter fandme også mange penge.
Det jo det, man skal huske lidt på. Og jeg lærer også helt vildt meget. Jeg tror, rigtig mange mennesker er motiveret af udvikling og at blive dygtigere. Det det, vi gør i Power. Ikke være bange for at skal arbejde i butik. Vær stolt af det.
Azhar Ali Iqbal (24:28)
Helt sikkert Og når vi er væk fra den myte hvad kan for eksempel fordelene være? En økonomiske fordel, benefits egentlig være ikke, du kan også nævne timepris eller noget lignende. Men hvis for eksempel er inde hos dig, og jeg sælger en computer, og jeg sælger en forsikring med til den osv. Er det der, der lige pludselig får en form for en bonus eller noget lignende, eller er det også en myte, man ikke har provisionslønnet?
Shiraz Qasim (24:52)
Det er jo forskelligt fra virksomhed til virksomhed, men vi belønner vores medarbejdere. Så når de gør det godt, så er der selvfølgelig en bonus, følger med. Og jo bedre man er, jo større er den bonus. Og så er der også rigtig mange personalegoder. Det er jo ikke nogen hemmelighed, men man vil jo rigtig gerne have fat i noget fedt gameudstyr. Der kan man få nogle personalepriser og lidt forskelligt. Så udover at vi belønner med bonus, så er også enormt mange fordele. Det kan også bare være konkurrencer
Leverandører kommer også forbi og hilser på og gør medarbejdere til ambassadører. Det kan være, er Apple-ambassadør, men så har du den nye iPhone og måske også et Apple Watch osv. Og samtidig får en masse uddannelse. Så det bare en myte med, at vi ikke belønner vores medarbejdere. Det gør vi i den grad.
Azhar Ali Iqbal (25:39)
Det lyder faktisk ret fedt, Før jeg skulle overveje og skulle komme ind til Power og selv. Jeg skal nok sende en ansøgning. Undskyld. Et spørgsmål, som også lige går i mit hoved her. Nu har vi jo talt meget om ungearbejder. Vi har talt om elever, deltid. Kan man også blive ansat som fuldtidsmedarbejder hos jer? Hvis det skulle være tilfældet. Fx hvis jeg har et sabbatår og jeg tænker, jeg vil gerne have et fuldtidsarbejde her nu. Er det også noget, som i tilbyder hos jer?
Shiraz Qasim (25:42)
Du er velkommen.
Det gør vi i den grad. Fultidsmedarbejdere har vi bare højere forventninger til. For så er man der også længere tid, og man kan lære hurtigere, og man får også mere ansvar. På den anden side, har jeg også den her med, at jeg synes altid, jeg vil have en medarbejder, som starter på deltid Så det kan godt være deltid som er mange timer, men det skal være sådan en, at der skal bare være en udvikling. Så jeg skal kunne se en medarbejder, der virkelig har viljen, så kan jeg tilbyde ham en fuldtidskontrakt
Skal ikke sige, at jeg har også ansat direkte fuldtidsmedarbejdere, men jeg vil hellere køre den anden trappe med at have en deltidsmedarbejder sagt med mange timer, dygtiggøre ham, mærke en eller anden gnist og sige, at du har fortjent en fuldtidskontrakt. Nu bygger vi videre til at blive an første mand, og så bygger vi videre til at blive salgsleder Så vi har begge det.
Azhar Ali Iqbal (26:53)
Det en vigtigt pointe som du kommer med I stedet for at man bare smider en ung mand, dame, whatever det nu end er ind i en fuldstidsrolle hvor der er 160 timer og man brænder dem ud. giver du dem måske bare den her opbygning viderefrem. Det er en meget, meget vigtig pointe. Det er virkelig fedt. Hvis du skulle have nogle afslutte ord i forhold til at arbejde hos Power som ungarbejder Hvad vil være de tre største råd du kan give til?
Shiraz Qasim (27:12)
Mmm.
Azhar Ali Iqbal (27:22)
Den der sidder derude og lytter til det her, gerne vil søge et arbejde hos Power, hvad vil det være de tre store råd du kan give ud?
Shiraz Qasim (27:29)
Til start med ikke være bange for at møde en masse forskellige mennesker. Fordi Power, jeg har i snit 500 kunder ind om dagen, og nogle butikker har jo over 1000 ind om dagen. Så man skal ikke være bange for mennesker. Så vis dig selv frem og være stolt, når man bærer en Power-skjorte. Og gå kun i møde og få skabt nogle relationer igennem kunderne. Og så hvad villig til at lære?
Nu har været rigtig meget ind på vilje, men det er faktisk mit bedste råd, fordi en arbejdsgiver elsker at have medarbejdere, som virkelig brænder for det og bare har viljen til at lære en masse. For vi vil jo enormt gerne lære vores medarbejdere alt, så de bare bliver dygtige, for det giver også bare en højere bundlinje. Og så til sidst, mit bedste råd vil nok være ikke at være bange for at fejle, for det lærer man af. Du skal fejle, ellers bliver man ikke bedre.
Azhar Ali Iqbal (28:25)
Det er virkelig valide pointer, at du kommer ind med det her. Jeg håber sådan set, at dem, der lytter derude af de her unge arbejder, eller unge mennesker undskyld, kan tage det til sig. For det er valide pointer, der egentlig kommer ind der. Det er virkelig, virkelig fedt. Shiraz vi kører en lille gemik herinde fra os af Vi samlet nogle spørgsmål sammen.
og det er det aller vigtigste som vi har taget ind, er et spørgsmål som kommer fra vores team af Det har ikke noget med Power og gøre, har ikke noget med noget andet at gøre, har bare noget at gøre med hvad man egentlig foretrækker og så videre og så kunne det være sjovt at høre hvad du kommer retur med efterfølgende som kunne være det spørgsmål der bliver stillet til den næste gæst som egentlig kommer til at have med ind Så Shiraz du har en aften med
Hvad vil fortrække at have på en aften?
Shiraz Qasim (29:28)
kommer selvfølgelig lidt an på tiden, fordi er det sommer, så har I helt klart taget en soft ice. Men i den her tid, så vil jeg nok være mere på spanskrør Jeg drikker ikke kaffe, så den vil jeg bare fjerne fuldstændig. Så lige i den her tid vil jeg faktisk sige spanskrør men måske toppet med lidt soft ice.
Azhar Ali Iqbal (29:46)
Uhah, uhah, det lyder dejligt, det lyder dejligt
Super. Jamen, Shiraz, tusind tak for din tid og til jer alle, lytter herude i dag. var sådan set det, som I egentlig havde for den her episode af Jobcast. Shiraz, tak for dine erfaringer. Tak for dine erfaringer i forhold til unge mennesker også. Hvordan de egentlig kan komme ind til Power. Hvad det egentlig kan få ud af at skulle arbejde inde hos Power. Og hvis det er, at folk, der lytter derude, gerne vil have fat på dig. Hvordan kan de komme i kontakt med dig? det direkte? Kom ned til butikken?
I gå hen og søge dig op på LinkedIn, hvor er vi henne der.
Shiraz Qasim (30:24)
I er velkomne ned i butikken. Jeg elsker at mennesker, I er mere end velkomne. Men LinkedIn, der er jeg også aktiv derinde. Så ind og find mig, og så bare send mig en besked. Så skal jeg nok svare.
Azhar Ali Iqbal (30:36)
Jamen, kære lytter, tusind tak for at I lyttet med hen til vores podcast her i dag. Og husk nu, som Shiraz siger, hvor der vilje er der i hvert fald vej. Det her kan være springbrættet for dig, der sidder derude og tænker, at jeg vil gerne have et arbejde, men jeg har måske ikke lige tænkt tanken, hvor det skal være. Power kunne være en destination også. Men det kan være et springbræt for dig også, og skulle komme videre til det næste job, efter du egentlig har været hos Power eller hvor det nu end er.
du egentlig vælger at skulle græsse dine fødder ved det første job som du egentlig har. Så jeg vil sige tak fordi du lyttede. Shiraz tusind tak fordi du deltog til vores podcast her i dag. Og så vil jeg sådan set sige, ha' det godt derude alle sammen og ja, pas på at jeg selv derude. Hej hej.